, .

Лазерна корекция на зрението в очна клиника"Вижън".


Начало
Новини
Хирургия
За клиниката
Отзиви в медиите
Пациентите за нас
Цени и плащания
Връзки и посещения
Полезна информация
Контакти
Кариери

Хирургия

Катаракта (перде) Глаукома Страбизъм (кривогледство) клепачи Кератопластика Витректомия Рефрактивна хирургия Лазерна корекция на зрението

Качеството има цена

Поради зачестилите въпроси от пациенти , желаещи да си направят лазерна корекция на зрението, решихме да  отговорим  на най-често задаваните предварително.

 „Защо при вас корекцията е по-скъпа в сравнение с други клиники?“
Отговорът е ясен и категоричен  - Не правим компромиси с цената за сметка на качеството. „Вижън“ е първата клиника, стартирала лазерните корекции в България. Натрупаният опит в продължение на години  е гаранция  за качество.
Лазерната корекция се извършва с високотехнологична апаратура и технически средства, които имат определена цена, спрямо  нивото  на сигурност и прецизност. Отработеният  във времето оперативен  протокол  изисква използването  на  еднократни скъпоструващи консумативи, също с определено ниво на качество. Прилагането на най-новите методики  за лазерна корекция на зрението предполага непрекъснато обучение и усъвършенстване работата на хирурга. Рефрактивните специалисти във „Вижън“ разполагат с необходимите сертификати, позволяващи им да извършват лазерни корекции на зрението и доказващи успешно завършени курсове за допълнителна квалификация  и запознаване с новостите в тази област  на офталмологията.   /Добре  е, когато предприемате лазерна корекция, да сте запознати и с квалификацията на хирурга/.  Съвкупността от най-добрата апаратура и най-доброто обучение формират цената.

 „ Какъв е риска?“
В медицината  няма хирургическа  интервенция без риск.
Но и когато ходиш  по улиците има рискови ситуации. Ние сме понижили възможния  риск до абсолютния минимум по европейските стандарти. Това се дължи на обучението на нашите хирурзи и безкомпромисното отношение към техническите средства и консумативи,  които използваме.

„Каква е гаранцията?“
„Гаранция“  не  е подходящ  и не е приложим  термин  в медицината .
Това е все едно  синоптиците да дават гаранции за времето,  което прогнозират.  Ние можем да ви дадем прогноза и  тя е с точност от 99%.

„Мога ли да се оперирам в деня на прегледа?“
 Не е възможно  да Ви се извърши операция  в деня на първия  преглед.
Причините са :  разширените зеници и  броя на задължителните  измервания на остротата на зрението преди корекцията.
Нашият лазер е от последно поколение и може да следи микро движенията на окото с „eye tracker” . Това обаче става коректно само при нормално отворени зеници. Широките зеници не дават сигурност за точното попадение на лазерния лъч.
Добрата медицинска практика  и постигането на най-добро качество на  корекцията  изискват поне 4 независими измервания на рефракцията /остротата на зрението/.  Едното задължително се извършва  при  разширени зеници.

„Коя операция е по-добра?“ – Коректният въпрос е – Коя корекция е най-подходяща за мен ?
Може да разделим  корекциите на два типа :
- Повърхностни /PRK, TransPRK, LASEK/
- Проникващи – LASIK. 

 

 

Повърхностните корекции  изтъняват по-малко роговицата и са препоръчителни за хора с екстремно хоби или „силова“ професия.  Възстановяването на окото е по-продължително, но оперираният може да се върне към физическо натоварване до 10 дена след корекцията, без риск за очите.

При LASIK  имаме „уау ефект“ – моментален ефект . Ще виждате часове след корекцията , а до 3-4 дни ще се върнете към вашите делови занимания. Важното при LASIK е, че очите трябва да се пазят от неволно нараняване по-продължително време. Този вид операция не се препоръчва за очи с тънка роговица.

Съществува и хибридна корекция – Epi LASIK – тя е компромис за хора с тънка роговица и високи диоптри.

Лазерна корекция на зрението използва най-развитата, напреднала и утвърдена технология за премахване на зависимостта от очила и контактни лещи. Това е процедура, която представя най-новата практична алтернатива за хора, страдащи от късогледство, далекогледство и астигматизъм. Интервенцията не изисква болничен престой. Резултатите се постигат бързо, безболезнено и са стабилни във времето. Полезна информация  Лора Крумова си направи лазерна корекция 

Изпратете запитване

Новини

11.04.2018. Защо Vision е №1 - интервю с д-р Карл Клаес и Елена Кумбиева  прочети повече

Видео

Интервю с управителката на клиника Lazervision  виж цялото видео

 

Очна клиника Vision
Споделяне